Masa Başında Yaptığınız Egzersizler İle Dinç Kalın

Masa Başında Yaptığınız Egzersizler İle Dinç Kalın

İşiniz gereği oturarak iş yapıyor ve masa başından saatlerce kalkmıyorsanız sizinde belli başlı şikayetleriniz arasında sırt ve boyun ağrıları, eklem ağrıları, bacaklara giren kramplar, kollarda yaşanılan uyuşukluklar yer alıyordur. Tüm bu şikayetleriniz bir süre sonra işe olan konsantrenizi de bozacaktır ve konsantrenizin bozulması sizi stresli yapacaktır.

Bazen tek bir şey bir bütünü etkileyebilir; bu yüzden masa başında çalışan insanların özellikle oturuş pozisyonlarına dikkat etmeleri gerekmedir. Mümkün olduğunca dik oturmalı, sırtını sandalyeye dayamalı ve böylece destek almalıdır.

Oturduğunuz yerden bazı egzersizler yaparak var olan şikayetlerinizi yok edebilirsiniz. Başınızla yavaş yavaş dairesel hareketler yapabilirsiniz. Yine başınızı yavaşça arkaya ve öne doğru hareket ettirebilirsiniz. Tüm bu dairesel hareketleri omuzlarınızda, el bileklerinizde ve ayak bileklerinizde de yapabilirsiniz. Bu sırada nefesinizi kontrollü alıp vermeye özen gösterin. Yarım saatte ya da bir saatte bir yerinizden kalkıp, ofis içinde dolaşarak bacaklarınızın tutulmasının önüne geçebilirsiniz. Tüm bu hareketler kas ve eklemlerinizi harekete geçirecektir. Böylece ağrıların ve krampların önüne geçmiş olacaksınız. Masa başında kendinizi daha rahat hissedecek ve daha dinç kalacaksınız.

Dinlendirici ve motive edici müzikler dinlemeyi de ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.